top of page
Nieuws

In juni 2018 vond het Leerlingenconcert plaats.

 10 jaar! Muziek Compleet 2007-2017

In januari 2018 mocht ik tijdens de "Boekstart"

( een speciaal programma voor KDV en PSZ om het voorlezen te stimuleren ) in de bibliotheek van Drachten een muziekactiviteit doen met alle kinderen.

 

De wethouder las een boek voor, omroep Fryslâ kwam filmen, er was een fotograaf en natuurlijk taart en limonade!

In juni 2017 vond het jaarlijkse Leerlingenconcert plaats.

Deze keer in samenwerking met pianodocente Vera Kalsbeek en

haar leerlingen. Door deze samenwerking was het programma heel afwisselend en konden er ook stukken voor fluit en piano gespeeld worden. Na afloop was er gelegenheid om samen een drankje te drinken met daarbij heerlijke, door leerlingen gemaakte hapjes.

Ter ere van het 10-jarig bestaan van Muziek Compleet

organiseerde ik voor mijn jongste fluitleerlingen in februari 2017 een Fluitreparatie-workshop bij “Van Der Glas” in Heerenveen. 

6 Fluitleerlingen gingen mee. De fluitreperateur Martin Rooswinkel heeft ons een uur lang allerlei dingen verteld en laten zien over de werking van de fluit, reparaties aan de fluiten en over het onderhoud van de fluit.

Vanwege haar 10-jarig bestaan organiseerde Muziek Compleet in september 2017 een Feest Sing-In in de Studio van de Lawei.

 

Er kwamen 53 kinderen op af, die samen met hun ouders/verzorgers

dit feest kwamen vieren. Samen met Muziek op Schoot collega Daniëlla Snijders uit Zwolle bezorgde ik de kinderen een muzikaal uurtje waarin ze de fluit, de oceaandrum, de Hapi Drum en de ukelele konden beluisteren en zelf mee mochten spelen met de sambaballen.

Vanaf september 2018 start er nieuwe cursus bij Muziek Compleet: "Peutermuziek" word gegeven in Lokaal 0.07 van de Lawei! (En niet meer bij de Naturij!).

In november 2017 organiseerde ik, samen met nog 4 andere fluitdocenten uit Noord-Nederland de tweede regionale Fluitdag bij Podium Zuidhaege in Assen.

 

Het thema was "Fluit in Beweging": Letterlijk bewegen tijdens het musiceren, maar ook kijken naar nieuwe mogelijkheden op de fluit. Samenspelen stond de hele dag centraal. Er waren veel workshops waaruit men kon kiezen, waaronder ook een Beat-Box workshop. De dag was een groot succes en de deelnemers waren razend enthousiast.

Vanwege het 10-jarig bestaan van Muziek Compleet organiseerde ik in november 2017 een Fluitdag voor mijn fluitleerlingen.

De dag vond plaats bij Anage in Earnewoude. Haar collega's van

"Four Flutes Plus' waren er de hele dag bij om de muziek compleet te maken met de alt- en de basfluiten. Het doel van de dag was, om de leerlingen te laten ervaren hoe leuk het is om met elkaar samen te spelen. En dat doel is helemaal bereikt. Iedereen heeft er enorm van genoten.Op het programma stonden 4 samenspelstukken die al in de lessen waren ingestudeerd.

En Leontien deed een workshop "Flute & Move" waarbij iedereen uit zijn/haar comfortzone kwam: Er moest uit het hoofd worden gespeeld, bewogen tijdens het spelen en er werd bij gezongen. Voor iedereen een waardevolle en mooie ervaring. Natuurlijk werd er in de pauze ook zelfgebakken appeltaart gegeten en werd de middag afgesloten met een klein concertje waarbij alle familie het resultaat kon komen beluisteren.

In het voorjaar 2017 vierde ik met 2 leerlingen dat ze al 10 jaar les hebben bij mij!

Al 10 jaar lang rijdt Lilian elke week vanuit Smilde op en neer naar Drachten om fluitles te krijgen. Dit keer draaiden we de rollen om en

reed ik naar haar huis en hebben we samen, onder haar leiding, een mooie jubileumtaart gemaakt.

Fotografie: Ytsje Damstra, Centrum voor Jeugd en Gezin.

Wethouder Marja Krans was in oktober 2016 bij de drukbezochte Sing-in voor jong en oud bij Sûnenz in Drachten.

 

De Sing-in is in het kader van de Week van de Opvoeding met het thema Contact' georganiseerd door het Centrum voor Jeugd en Gezin Smallingerland in samenwerking met Sûnenz, Muziek Compleet en Hanneke Castelein van Zing een Deuntje. Wethouder Krans, de inwoners van Sûnenz en de ouders met de kinderen genoten zichtbaar van het samen zingen, dansen en muziek maken.

In februari 2017 hebben leerlingen van Muziek Compleet deelgenomen aan het Prinses Christina Concours.

bottom of page